Novinky

Jak si vyrobit přírodní tělové mléko?

Existuje mnoho způsobů, jak využívat přírodní zdroje, a stejně tak mnoho receptů pro přípravu domácích tělových krémů a mlék. Nabízíme vám několik jednoduchých návodů na bázi levandule, mandlí či vzácnéhooleje z růží. Používejte výhradně čisté a přírodní suroviny, seženete je v prodejnách zdravé výživy. Vyzkoušejte a dopřejte pokožce přirozenou a vysoko efektivní péči.

Máte vlastní recept jak si připravit tělové mléko? Řekněte nám o tom v diskusi pod článkem.

Růžovo-limetkové tělové mléko

Smíchejte:
3 lžíce růžové vody
1 lžíce glycerínu
2 lžíce limetkové šťávy

Postup: Tuto směs použijte po koupání pokaždé, když máte pocit suché a napjaté pokožky. Strukturu tohoto mléka můžete změnit tak, aby více odpovídalo potřebám vaší pokožky. Lotion nelepí a snadno se do pokožky vstřebává. Směs uchovejte v lednici.

Zjemňující tělové mléko

4 lžíce vody
1 lžíce glycerínu
1 lžíce habru obecného
4 lžíce olivového oleje
několik kapek parfémového esenciálního oleje

Postup: Vodu zahřejte a přidejte glycerín, olivový olej a habr obecný. Nechejte vychladnout. Poté přidejte pár kapek esenciálního oleje. Emulze je snadno vstřebatelná a nemastná.

Levandulové tělové mléko

Rozpusťte čajovou lžíci boraxu v hrnku růžové vody, poté pomalu a za stálého míchání přidejte 2 lžíce teplého olivového oleje. Poté, co jsme olej přidali do vody a vytvořili emulzi, přidejte levandulovou vodu. Tu si připravíme následně: hrst levandulových květů povaříme v 300 ml vroucí vody. Nechejte asi hodinu vychladnout a poté použijte.

Mandlové tělové mléko

3 čajové lžičky lanolinu
1 čajová lžička mandlového oleje
1 čajová lžička vazelíny
1 lžička rostlinného tuku
2 čajové lžičky glycerínu
10 čajových lžiček vody
1 čajová lžička slunečnicových květů
mandlová esence

Postup: Samostatně zahřejte olej a vodu. Odstraňte z plotny a smíchejte dohromady. Vše vlijte do jedné nádoby a důkladně potřepejte. Přidejte parfém anebo pár kapek esenciálního mandlového oleje.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

*


Kontrolní text

*


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci, reklamě a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close