Novinky

Jak na detoxikaci organismu

V předešlém článku jsme se věnovali detoxikaci jako takové včetně důvodů, proč je tato „procedůra“ tak doporučována. Už víme, že pomocí detoxikace očišťujeme organismus od jedovatých látek, které jsme nasbírali třeba v průběhu několika let. Nyní vám v článku nabídneme několik tipů jak tělu pomoci účinněbojovat s jedovatými látkami. Existuje několik možností, pro které se můžete rozhodnout: klasická detoxikace přírodními prostředky, s využitím moderních novodobých preparátů anebo za pomocí nejrůznějších metod v detoxikačních a relaxačních centrech.

Jak dlouho má trvat detoxikace?
Obecně se doporučuje vytrvat v detoxikaci alespoň 2–3 měsíce. Když jsme chtěli vědět, za jak dlouho bude naše tělo zbavené všech jedů, dostali jsme neočekávanou odpověď.

Profesor Guy Van Elsacker říká: „Nikdo přesně neví, jak dlouho má trvat samotná detoxikace a ani já to opravdu nevím. Jedovaté látky se v našem organismu uskladňují několik let. Jen těžko můžeme říct, že se nám podaří vyloučit v průběhu několika týdnů všechno „špatné“. Každý organismus je individuální a dodržuje jiný životní styl. Od toho závisí i množství jedů v našem těle“.

Možnosti detoxikačních procedur
Kromě níže popsaných metod detoxikace organismu (klasická a přírodní) se můžete, pokud na to máte čas, finance a chuť, nechat hýčkat a detoxikovat v některém z detoxikačních center, kde vyčištění organismu pomáhá i technika. Například očista střev se dnes na specializovaných pracovištích provádí s pomocí přístroje Hydrocolon(colon – tlusté střevo, hydrocolon – výplach střev). Celá procedura trvá asi hodinu a i když vypadá nepříjemně, věřte, že to tak není. Vyškolený personál vám do konečníku zavede trubičku, vy si pohodlně lehnete na lehátko, přikryjete se dekou a pak už vše pracuje za vás. Počítačem řízený přístroj do vás pouští teplou vodu a následně ji i s obsahem vašich střev odvádí pryč. Tento postup se opakuje tak dlouho, dokud z vás neteče jen čirá tekutina. To je známka toho, že je tlusté střevo dokonale vyčištěné. Jedna aplikace této kůry stojí cca 500 – 700 Kč. Zpočátku se provádí série 3 výplachů po 1 týdnu, další pak za 3 měsíce. Následně stačí jeden výplach ročně. Po proceduře je doporučeno užívat doplňky stravy obnovující mikroflóru, např. Probiotika-brusinky.

Farmaceutické doplňky stravy
Pro perorální detoxikaci organismu je na našem trhu uvedeno mnoho potravinových doplňků v různých cenových relacích. Ideálně by jste si měli vybrat doplněk, který je přírodní, tudíž nezatěžuje organismus.

Dle osobní zkušenosti mohu doporučit šťávu z aloe vera – ACTIVE ALOE značky BARNY´S (500ml cca 250Kč). Gel je vyráběn z rostliny aloe vera, která je ekologicky pěstována a zpracovává se za studena, takže neztrácí žádnou ze svých vzácných léčivých látek. ACTIVE ALOE je účinným detoxikačním prostředkem, který zbavuje tělo nežádoucích látek a jedů. Výborně pomáhá při střevních a zažívacích potížích. Je dokonalým pomocníkem lidem, kteří mají i nemocná játra.

Dalším, také přírodním produktem je přípravek Labiola Chlorella (240 tbl. cca 540 Kč). Koncentrovaný obsah sladkovodní řasy Chlorella v jedné tabletě – až 500 mg – významně odlišuje tento výrobek od mnoha jiných podobných přípravků. Má pročišťující a tonizační účinky, odvádí z organismu těžké kovy a příznivě ovlivňuje funkci střev. Výhodou je také nízké dávkování.

Domácí lékárna – rada našich babiček
Nejlepším domácím detoxikačním činidlem je bezesporu kysané zelí. Pozor, tady bych ještě jednou zmínila, že se jedná opravdu o zelí kysané, nepleťte si ho ze zelím sterilizovaným. O kysaném zelí se říká, že je lék na všechno a je zázračný. Možná se při vzpomínce na chuť kysaného zelí ušklíbnete, ale věřte po druhém nebo třetím soustu si na tu chuť zvyknete. A co je kyselá chuť proti tomu co Vám může dobře zpracované kysané zelí nabídnout. Mimo obrovského množství detoxikačních látek, vlákniny, stopových prvků a minerálů je to i perfektní zdroj přírodního vitamínu C. Takové množství, jaké vám dodá jedno sousto kysaného zelí, i při sebevětší vůli nedostanete z kila pomerančů.

Z pamětí dříve narozených vím, že se dříve kysané zelí dávalo na chleba s máslem. Zdá se vám to nechutné, zkuste to a budete příjemně překvapeni.

Autor: Lenka Havrlíková pro DZ

Leave a comment

Your email address will not be published.

*


Kontrolní text

*


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci, reklamě a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close